باغبانی

کشاورزی و باغبانی

باغبانی

کشاورزی و باغبانی

کلیک کن

بیماریهای فیزیولوژیکی گوجه فرنگی(۲)

ترک های رشد Growth Cracks

در گیاه گوجه فرنگی دو نوع ترک رشدی دیده می شود : متحدالمرکز و شعاعی . ترکهای رشدی متحدالمرکز باعث بوجود آمدن ترکهای دایره ای شکل در انتهای میوه می شوند ولی ترکهای شعاعی از انتها به طرف خارج گسترش می یابند. این عارضه هنگام رسیدن میوه ظاهر میشود. این ترکها غالبا وقتی بوجود می آیند که شرایط مختلفی مثل نوسانات زیاد دما و رطوبت باعث تغییر شدید سرعت رشد می گردد. باران های شدیدی که پس از آب و هوایی خشک به وقوع می پیوندند، باعث بوجود آمدن ترکهای شعاعی در اکثر کلتیوارهای گوجه فرنگی می شوند. توانایی تحمل کلتیوارهای گوجه فرنگی نسبت به ترک خوردن متفاوت است و بستگی به استحکام و قابلیت انبساط (  strechability) پوست میوه دارد. کلتیوارهای بسیار حساس موقعی که میوه هنوز سبز است، ترک می خورند و کلتیوارهایی که تا حدودی مقاومند غالبا تا مراحل بعدی ترک نمی خورند. هر چه میوه زودترترک بخورد، ترکهای عمیق تر ی در آن بوجود می آید. نیتروژن زیاد و پتاسیم کم در ترک خوردن میوه ها نقش دارند و بنابراین فراهم کردن مواد غذایی مناسب، آبیاری منظم و کافی باعث کاهش احتمال ترک خوردن میوه ها می گردد.

Puffiness 

میوه هایی که دچار این عارضه می شوند، تا حدودی پف کرده وزاویه دارند. حفرات داخل میوه، در صورت وجود، فاقد ماده ژلاتینی به میزان طبیعی اند و میوه بافت متراکمی ندارد. این عارضه در نتیجه گرده افشانی ناقص، کوددهی ضعیف و یا عدم تشکیل دانه به طور کامل به وجود می آید که غالبا ناشی از دمای پایین است. مشابه عارضه قبلی، نیتروژن زیاد و کمبود پتاسیم نیز باعث این مشکل می شوند. برخی از کلتیوارها نسبت به این عارضه حساس تراز بقیه هستند.

رسیدن لکه دار  Blotchy Ripening

در این عارضه بخشی از میوه به علت عدم تلقیح مناسب به خوبی نمی رسد. آب و هوای سرد باعث شیوع این عارضه می شود و کمبود آب یا مقدار زیاده از حد آن نیز باعث تشدید ان می گردد. علائم به شکل لکه های زرد رنگ یا سفیدی است که بافت زیر آن سخت باقی می ماند. نواحی آسیب دیده هم معمولا در بخش بالائی میوه ( Stem End ) هستند. این عارضه ممکن است با علائم ناشی از ویروس موزائیک توتون اشتباه شود. این بیماری در کلتیوارهای قدیمی شایع تر است.

پیچیدگی برگ Leaf Roll

پیچیدگی برگ نوعی عارضه فیزیو لوژیک است که در اثر آب و هوای سرد و بارانی ایجاد می شود. این عارضه باعث پیچ خوردن برگهای پایینی به سمت بالا وضخیم و چرمی شدن آنها می گردد. پیچیدگی برگ اثری روی رشد گیاه و میزان محصول نمی گذارد و نیازی به مبارزه با آن نیست.

 

سه‌شنبه ٢٦ تیر ،۱۳۸٦ - لاله مرتضوی | لینک دائم | پیام های دیگران ( 4) | Add to Del.icio.us  digg this post  add to google bookmarks  add to technorati   add to shadows  

بیماریهای فیزیو لوژیک گوجه فرنگی(۱)

پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی  Blossom End Rot

علائم اولیه پوسیدگی گلگاه شامل لکه های آب سوخته روی گلگاه میوه های رسیده یا در نزدیکی آن است . این لکه ها به سرعت رشد میکنند.

و ممکن است به هم بپیوندند و نواحی آسیب دیده وسیعی را بوجود بیاورند. به علت خشک و چروک شدن بافت ، سطح زخمها چروکیده و چرمی و به رنگ قهوه ای تیره تا سیاه در می آید. قسمتهای آسیبدیده معمولا مورد حمله پاتوژنهای ثانویه قرار می گیرند که باعث پوسیدگی نرم و فساد میوه می گردند. در برخی مواقع بافتهای داخلی بیرنگ شده و متلاشی می گردند بی آنکه علائم قابل مشاهده ای در سطح میوه وجود داشته باشد.پوسیدگی گلگاه عارضه ای است که با کمبود موقتی کلسیم موجود در گیاه مرتبط است و با تغییرات رطوبتی خاک تشدید می شود . اگر میزان آب محدود باشد، رشد گیاه کند می شود و متعاقبا جذب مواد غذایی نیز کاهش می یابد. این موضوع باعث کاهش غلظت کلسیم در گیاه می گردد زیرا کلسیم توسط جریان آب در گیاه جابجا می شود. به همین دلیل بخشهایی از گیاه که سریع تر تعرق می کنند، بیشترین میزان کلسیم را دریافت می نمایند.این نواحی معمولا برگهای بزرگ هستند که به خاطر اندازه شان تعرق زیادتری دارند. به این ترتیب میوه های در حال رشد، کمترین میزان کلسیم مورد نیاز خود را دریافت می کنند. استرس های رطوبتی ای که حتی در نتیجه پژمردگی های جزئی گیاه بوجود می آید، برای ایجاد کمبود کلسیم کافی است. زمانی که رطوبت به حد مناسب می رسد، گیاه رشد طبیعی خود را ازسر می گیرد. ولی جذب کلسیم هنوز کند است و گیاهی که به سرعت در حال بزرگ شدن است، کلسیم کافی برای رشد خود دریافت نمی کند. کاربرد کودهای نیتروژنه به صورت آمونیوم نیز مستقیما بر جذب کلسیم در گیاه گوجه فرنگی تاثیر می گذارد و باعث کاهش جذب کلسیم و تجمع آن در بافتهای برگ گوجه فرنگی می گردد. در ضمن قطع شدن ریشه ها نیز باعث این عارضه می شود.میزان انتشار عارضه پوسیدگی گلگاه را می توان با فراهم کردن رطوبت یکنواخت در مزرعه ( مثلا با استفاده از مالچ که هم باعث کنترل علفهای هرز می شود و هم مزرعه نیازی به کلتیواتور زدن پیدا نمی کند که ریشه ها در اثر آن آسیب ببینند ) و عدم مصرف زیاده از حد کودهای ازته کاهش داد.البته واریته های مختلف گوجه فرنگی از نظر حساسیت با هم بسیار تفاوت دارند. هیچکدام از واریته های حاضر تحمل کافی نسبت به این عارضه ندارند تا بتوان از آنها به عنوان یک راه کنترلی استفاده کرد. در ضمن گزارش شده است که اسپری به موقع میوه و شاخ وبرگ گوجه فرنگی با محلول رقیق شده کلرید کلسیم و تکرارآن، مانع از پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی می شود.

آفتاب سوختگی  Sunscald

علائم آفتا ب سوختگی ابتدا روی گوجه فرنگی های کال دیده می شود. این علائم به صورت بروز نواحی سفید یا برنزه روشن روی میوه هایی است که در معرض آفتاب قرار گرفته اند. نواحی تغیییر رنگ یافته چروک خورده و فرورفته اند و اغلب با یک هاله زرد رنگ احاطه شده اند. این نواحی معمولا در قسمت بالای میوه ، جایی که بیشتر در معرض آفتاب قرار می گیرد، دیده می شوند. عارضه آفتاب سوختگی در بوته هایی که برگهای پایینی آنها دراثر Septoria یا Early Blight . از بین رفته اند، و میوه ها به شدت در معرض نور خورشید قرار گرفته اند، دیده می شود. بخشهای آسیب دیده میوه ممکن است توسط پاتوژن های ثانویه مورد حمله قرار گیرند.

کنترل : مراقب باشید که در موقع برداشت یا هرس کردن، میوه ها در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند. داربست ها را طوری بببندید که میوه ها در معرض خورشید نباشند. استفاده از قارچکش ها و مبارزه با بیماری های برگی از نابود شدن برگها جلوگیری می کند. از کلتیوار هایی استفاده کنید که پوشش برگی مناسبی دارند.

 Catfacing

علائم این عارضه به صورت نواحی فرو رفته و دندانه دار در قسمت گلگاه میوه است. گاهی خود میوه نیز بدشکل شده و به صورت قلوه ای شکل یا اشکال دیگر در می آید. این عارضه وقتی به وجود می آید که دمای هوا در طول گلدهی و تشکیل میوه کمتر از 10 درجه سانتیگراد شود. این دما باعث می شو د که گرده افشانی کامل صورت نگیرد. در برخی مواقع گرمای زیاده از حد، آسیبهای ناشی ازبرخی علف کشهامثل D ـ ۴و۲و تغییرات رطوبت خاک باعث catfacing می شود. در ضمن نیتروژن زیاد نیز باعث تشدید این عارضه می گردد. بروز catfacing به نوع کلتیوار گوجه فرنگی نیز بستگی دارد و در کلتیوار های قدیمی بیشتر است. در ضمن کلتیوارهایی که میوه درشت تری دارند،حساس ترند.

 

دوشنبه ۱۸ تیر ،۱۳۸٦ - لاله مرتضوی | لینک دائم | پیام های دیگران ( 4) | Add to Del.icio.us  digg this post  add to google bookmarks  add to technorati   add to shadows  

بیماریهای گوجه فرنگی(۳)

ویروس لکه حلقوی سیاه

عامل بیماری:

Tomato black ring-spot. چند وجهی – انتقال با بذر و شیره سلولی و نماتد پارازیت ریشه.

علایم بیماری:

لکه یا خطوط نکروتیک حلقوی در برگ و دمبرگ – خطوط مازپیچی نکروتیکی در اطراف بافت مرده – گیاه با ظاهری معمولی و تورم و موزاییک ساده (شکل۱).

شانکر باکتریایی

عامل بیماری:

Corynebacterium michiganese=Clavibacter michiganensis. انتقال با زخم و روزنه هوایی – شرایط بهینه: دمای 28 درجه و رطوبت.

علایم بیماری:

پژمردگی قرینه پهنک و خمیدگی میان برگ به سمت آلودگی – خطوط زرد تا قهوه ای در ساقه و شکاف – مود مخاطی زردتیره در شانکرها – اسفنجی شدن اشعه مغزی – زخمهای قهوه ای تا سیاه میوه با هاله سفید  

ویروس کپه ای

عامل بیماری:

Tomato bushy stunt virus. انتقال با شیره سلولی.

علایم بیماری:

کاهش رشد – رنگ قرمز یا زرد مریستم انتهایی – نازکی ساقه – خشکیدگی برگ – افزایش فاصله میانگره ها در پایین و کاهش آن در بالای ساقه – بدشکلی و کوچکی برگ – لوله شدن پهنک – ریزش گلها – بدشکلی و ریزش میوه.(شکل۲)

لکه گرد گوجه فرنگی

عامل بیماری:

Pseudomonas tomato. مقارمت در بذر و خاک – انتقال با روزنه های هوایی.

علایم بیماری:

لکه های گرد و کوچک و قهوه ای در برگ (شکل۴)– نکروز و کلروز – لکه های گردو سیاه با هاله زرد در میوه (شکل۵)-  جوشهای رنگ پریده بر نکروزها حاوی شیره چسبنده (شکل۶).

 

چهارشنبه ۱۳ تیر ،۱۳۸٦ - لاله مرتضوی | لینک دائم | پیام های دیگران ( 2) | Add to Del.icio.us  digg this post  add to google bookmarks  add to technorati   add to shadows  

بیماریهای گوجه فرنگی(۲)

ویروس آسپرمی

عامل بیماری:

Tomato aspermy virus.

علایم بیماری:

کاهش رشد مریستم انتهایی گیاه – تشکیل شدن جوانه های جانبی متعدد و بدشکلی و خمیدگی نامنظم برگها – رشد سلولهای رنگی در پشت برگ (شکل۱)– کوچکی و بدشکلی و بی بذر ماندن میوه در آلودگی قبل از رسیدن(شکل۲).

 

 پوسیدگی طوقه

عامل بیماری:

1)قارچ Diplodina lycopersici . اندام بارده غیر جنسی  پیکنیدیوم کروی درشت و کنیدیهای ساده یا دیواره دار – اندام بارده جنسی پسئودوتیسیم با اسکهای استوانه ای و آسکوسپور 2 سلولی – زمستان کذرانی به صورت میسیلیوم روی خاک و یا بذر.

علایم بیماری:

لکه های قهوه ای کشیده و طولی در اندامهای هوایی و ساقه و طوقه (شکل ۳)– پوسیدگی پوست ساقه در اطراف لکه ها (شکل۴) – پوسیدگی طوقه کمی بعد از نشاکاری(شکل۵).

عامل بیماری:2)قارچ Phytophthora parasitica. اوومیست – در مرحله غیر جنسی اسپورانژیوم های ساده و طویل – اسپورانژیوم های گرد و یا بیضی – جوانه زنی با زئوسپور یا میسیلیوم – در مرحله جنسی ااوسپورهای گرد و بیرنگ – کلامیدوسپور زرد و گرد با جداره سخت – زمستان گذرانی قارچ با ااوسپور یا کلامیدوسپور.علایم بیماری:پوسیدگی قهوه ای تیره در طوقه (شکل۶)– خمیدگی برگهای پایینی (شکل۷)– آلودگی در گیاهچه های خزانه ای (شکل۸)– لکه های مدور در روی میوه (شکل۹).

 لکه سیاه برگ

عامل بیماری:

قارچ Stemphylium solani. دئوترومیست – اندام بارور غیرجنسی کنیدی برهای تیره و سخت و دیواره دار و کنیدیهای بیضی و سیاه.

علایم بیماری:

لکه های گرد و کشیده سیاه با مرکز خاکستری در پهنک و دمبرگ (شکل۱۰)–

پوسیدگی نرم عامل بیماری:قارچ Rhizopus nigricans. اسپورانژیومهای طویل – اسپورهای سیاه و گرد و درشت – دارای زیگوسپور.علایم بیماری:آلودگی میوه های انباری به سبب گرما و رطوبت بالا (شکل۱۱)– ظهور اندامهای رویشی فشرده و سفید قارچ که به سیاه تغییر رنگ می دهند (شکل۱۲)– ایجاد پوسیدگی آبکی در میوه های گوشتی.

ویروس موزاییک

عامل بیماری:

Tobacco mosaic virus. انتشار با شیره سلولی و انتقال با بذر -

علایم بیماری:

تورم و بدشکلی برگ و خمیدگی و نامنظمی پهنک –  لکه های سبز روی پهنک (شکل۱۳)– تغییر رنگ و هاله های مدور در محل دم میوه (شکل۱۴) – خطوط زخم ساده و طویل و منظم نکروتیک بر ساقه با رنگ قهوه ای – لکه های شفاف و رنگ پریده بر میوه که بعد قهوه ای می شوند – چول پنله ای شدن اپیکارپ –(شکل۱۵)

 

سه‌شنبه ٥ تیر ،۱۳۸٦ - لاله مرتضوی | لینک دائم | پیام های دیگران ( 0) | Add to Del.icio.us  digg this post  add to google bookmarks  add to technorati   add to shadows  

بیماریهای گوجه فرنگی(۱)

لکه موجی گوجه فرنگی

عامل بیماری:

قارچ Alternaria solani. اندام غیر جنسی کنیدی برهای کوتاه و تیره رنگ – کنیدی های تیره و مجزا با دیواره عرضی و طولی – زمستان گذرانی قارچ به صورت میسیلیوم و کنیدی در بقایای گیاه آلوده و بذور با دوره کمون 3 روز.

علایم بیماری:

نکروز در طوقه گیاهچه خزانه – لکه های قهوه ای مجزا در روی برگ و دمبرگ و ساقه (عکس۱)– خشکی پهنک – لکه های سیاه در ناحیه اتصال میوه به دمگل. (عکس۲)

آنتراکنوز گوجه فرنگیعامل بیماری:قارچ Gloesporium lycopersiti. دارای آسرول و کنیدیهای بیرنگ – پسئودوتیسیم نامنظم – آسکوسپور بیرنگ و بیضوی. علایم بیماری: لکه های دایره ای تیره و مجزا فرو رفته روی میوه.

لکه برگی وکلادوسپوریوز  عامل بیماری:

قارچ Cladosporium fulvum. کنیدیهای کشیده با دیواره عرضی نامشخص – کنیدیومهای استوانه ای و مخروطی و تخم مرغی تک یا دو سلولی – زمستان گذرانی به صورت کنیدیوم در بقایای گیاهی. 

علایم بیماری:

رشد کپکهای زیتونی رنگ در پهنک زیرین برگ – لوله و خشک شدن برگها. (عکس۳)

ورتیسیلیوز گوجه فرنگی عامل بیماری: قارچ Verticillium albo-atrum.  دئوترومیست – کنیدی برهای بیرنگ با حدود 3 ورتیسل چند شاخه – کنیدیهای تک سلولی و بیرنگ و تخم مرغی شکل کشیده. علایم بیماری: ایجاد بیماری آوندی و پژمردگی – خشکی قسمتهای هوایی و برگها (عکس۴)– قهوه ای شدن بافتهای چوبی قاعده ساقه و ریشه (عکس۵) .

 

فوزاریوم گوجه فرنگی عامل بیماری: قارچ Fusarium bulbigenum. میکروکنیدیهای تک سلولی – ماکروکنیدی با دیواره عرضی – دارای کلامیدوسپور – شرایط مناسب برای رشد: دمای 28 درجه، افزایش اسیدیته خاک، کمبود پتاسیم. علایم بیماری: بیماری آوندی در مرحله رشد گیاه – تغییر رنگ و پژمردگی و خشکی در برگ و قطع دمبرگ – قهوه ای شدن ساقه آوندی – بهم زدن توازن آبی گیاه با تولید سم لیکوماراسمین.  (عکس۶)

سپتوریوز گوجه فرنگی عامل بیماری:قارچ Septoria lycoper. کنیدیهای نخی و بیرنگ با دیواره عرضی که از منفذ انتهایی پیکنیدیوم خارج می شوند – نفوذ قارچ از روزنه های هوایی گیاه – دوره کمون 2 هفته – شرایط بهینه: دمای 25 درجه و رطوبت بالا. علایم بیماری:

لکه های نکروتیک بزرگ و نا منظم دایره ای در برگ با مرکزی خاکستری و حاشیه سیاه (عکس۷)-  لکه های کوچک و یکنواخت تیره (عکس۸)– خشکی و ریزش برگها.

چهارشنبه ۱٢ اردیبهشت ،۱۳۸٦ - لاله مرتضوی | لینک دائم | پیام های دیگران ( 5) | Add to Del.icio.us  digg this post  add to google bookmarks  add to technorati   add to shadows  

کلیات گیاه شناسی گوجه فرنگی

گوجه فرنگی از هزاران سال پیش وجود داشته است ولی البته باندازه یک گیلاس بوده است و کم کم در اثر پرورش درشت تر شده است .

وطن اصلی این گیاه آمریکای جنوبی است . درقرن شانزدهم در کشور پرو به مقدر زیاد کشت می شده است . در قرن هفدهم گوجه فرنگی به انگلستان و هلند راه یافت و چون بسیار گران بود فقط مردم ثروتمند می توانستند از آن استفاده کنند و بنام سیب عشق معروف شد .

گوجه فرنگی در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می شود و تقریبا در تمام فصول سال وجود دارد گوجه فرنگی انواع مختلف دارد و در حدود شانزده نوع آن در بازار بفروش می رسد .

یک نوع آن گوجه فرنگی سفید است که دارای اسید نمی باشد

گوجه فرنگی را باید هنگامیکه کاملا رسیده است از بوته چید و مصرف کرد زیرا گوجه فرنگی نارس و سبز است و برای بدن مخصوصا کلیه ها مضر است البته در کشورهای صنعتی گوجه فرنگی را کال می چینند تا هنگامیکه به مقصد می رسد و یا در انبار می رسد و قرمز می شود . اگر گوجه فرنگی کاملا قرمز باشد ولی هنگامیکه آنرا باز می کنند تخم آن سبز باشد نشانه این است که گوجه فرنگی را کال چیده اند و بعدا رسیده است .

گوجه فرنگی گیاهی است یکساله دارای شاخه های زیاد که ارتفاع آن تا حدود یک متر می رسد 

گلهای آن زرد رنگ است که از کنار شاخه ها و یا ساقه آن بیرون می آید . مویه آن گرد و یا تخم مرغی و برنگ زرد و یا قرمز دیده می شود .

خواص داروئی:

گوجه فرنگی گر چه دارای اسید سیتریک است اما بدن را قلیایی می کند

1)گوجه فرنگی درجه قلیایی بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمی خون کمک می کند بطور کلی تصفیه کننده خون است

2)به دفع ساید اوریک کمک می کند

3)گوجه فرنگی ملین است

4)برای درمان ورم ملتحمه چشم مفید است

5)سنگ کلیه را دفع می کند

6)آقایان با خوردن مرتب گوجه فرنگی می توانند خود را در مقابل سرطان پروستات بیمه کنند

7)گوجه فرنگی از ورم آپاندیس جلوگیری می کند

8)برای رفع دندان درد ، ریشه و شاخه برگهای گوجه فرنگی را با آب بجوشانید و این جوشانده را مضمضه کنید .

9)از جوشانده برگ گوجه فرنگی برای دفع شته و حشرات می توانید استفاده کنید . بدین منظور باید یک کیلو گرم برگ تازه گوجه فرنگی را در یک لیتر سرکه خیس کرده و در داخل ظرفی که 2 لیتر آب جوش درد بریزید و ظرف را روی چراغ قرار داده وبمدت 15 دقیقه بجوشانید ظرف را از روی چراغ برداشته بگذارید تا مدت دو روز بماند و گاهگاهی آنرا هم بزندی سپس آنرا با فشار صاف کنید

10)گوجه فرنگی برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید است

11)گوجه فرنگی ورم مفاصل را برطرف می کند

12)از تصلب شرائین جلوگیری می کند و حتی مصرف آن برای این مرض مفید است

13)اوره خون را پائین می آورد

14)ورم مخاط روده را رفع می کند

15)برای تمیز کردن خون باید از آّ گوجه فرنگی و کرفس به نسبت مساوی و بمقدر سه فنجان در روز قبل از غذا و بمدت سه هفته استفاده کنید .

16)برای تمیز کردن لکه  جوهر بر روی لباس یک تکه پنبه را در داخل آب گوجه فرنگی برده و لکه جوهر را با آن مالش دهید و سپس آنرا بشوئید

17)اگر پوست شما کک و مک درد هر روز آنرا با ّآ گوجه فرنگی تمیز کنید کم کم کک و مکک ها را از بین می برد

مضرات :

در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشکال صورت می گیرد آنهائیکه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط کنند .

بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.

پنجشنبه ٢ فروردین ،۱۳۸٦ - لاله مرتضوی | لینک دائم | پیام های دیگران ( 3) | Add to Del.icio.us  digg this post  add to google bookmarks  add to technorati   add to shadows  

 

طرز کاشت گوجه فرنگی:

به دو روش کاشته می شود : یکی از طریق نشاء که برای مصارف تازه خوری  تازه خوری مزیت های ویژه ای دارد و دیگری از طریق کاشت مستقیم بذر.

اگر نشای گوجه فرنگی بدون خاک حمل شود اثر شدیدی در رشد و نمو و بخصوص حساسیت به حمله آفات پیدا می کند.

بهترین فصل برای نشاکاری در مناطق معتدل نیمه دوم خرداد ماه است و در گودالهایی که به همین منظور روی ردیفهای به فاصله  75cm به فاصله 40cm از هم آماده نموده اند می کارند و اطراف آن را خاک و کود  می ریزند و با دست فشار می دهند تا  هوای اطراف ریشه خارج شود و چنانچه نشا در زیر شاسی و یا نایلون پرورش داده شده باشد مجددا  چند روزی روی بوته ها را نایلون می کشند.

عملیات زراعی

در مناطقی که  4 ماه از سال آب و هوای معتدل و آفتابی و کمی خشک دارد  رطوبت خاک باید یکنواخت، گیاه محفوظ  از باد شدید و درجه حرارت  30-20 درجه باشد. بوته توتون و درخت گردو در نزدیکی این گیاه اگر کاشته شود باعث رشد بهتر آن می شود. تقریبا هفته ای یک بار برای آبیاری کفایت می کند و در تمام مدت باید خاک را سله شکنی کردو علف های هرز را از بین برد. نکته مهم در این این گیاه این است که در هنگام رشد شاخه معمولا تعداد شاخه های نابارور نیز در کنار شاخه های بارور به وجود می آیند که این شاخه ها را باید از بوته جدا کرد تا کلیه مواد غذایی به مصرف میوه برسد.

برداشت محصول

پس از آنکه گوجه فرنگی  گوشت دار و آماده تغییر رنگ شد باید آن  را چید و با ملاحظه بسته بندی کرد ولی باید توجه داشت که ویتامین c موجود در این میوه ها کمتر از ویتامین موجود در میوه رسیده است.

مواد غذایی و ویتامینها و املاح

100 گرم گوجه فرنگی دارای  94% آب - 1.2 گرم پروتئین - 0.2 گرم  چربی - 4.7 گرم هیدرات کربن - 13 میلی گرم کلسیم - 27 میلی گرم فسفر – 0.5 میلی گرم آهن – 3 میلی گرم سدیم و 244 میلی گرم پتاسیم است و همچنین 900 واحد بین المللی ویتامینA – 0.04 میلی گرم ریبوفلاوین – 0.7 میلی گرم نیاسین و 22 میلی گرم اسید اسکوربیک  را دارا میباشد در صورتی که در  همین مقدار گوجه فرنگی فقط 22 کالری انرژی وجود دارد.

منبع:http://plantpathology.blogfa.com

این مطالب ادامه دارد...

دوشنبه ٧ اسفند ،۱۳۸٥ - لاله مرتضوی | لینک دائم | پیام های دیگران ( 5) | Add to Del.icio.us  digg this post  add to google bookmarks  add to technorati   add to shadows  

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد